Tri kompanije odlažu nove letove do Beograda, jedna odustala

Mahan Air i Red Wings odlažu letove za kraj juna, Qatar odustao od novih letova, a Kish Air od linije do Širaza.

Datum / Date: 14.06.2018.

Autor / Author: Aviatica

Ruska aviokompanija Red Wings je odložila početak saobraćaja na redovnoj liniji između Moskve (aerodrom Domodedovo) i Beograda. Prvi let koji je trebalo da bude 12. juna nije obavljen, a kompanija je u međuvremenu promenila red letenja iz koga se vidi da je početak saobraćaja pomeren za 26. jun.

I iranska aviokompanija Mahan Air odlaže početak letova na liniji od Teherana do Beograda. Umesto početkom juna, kako je ranije bili planirano, ovaj će prevoznik prvi let ka Beogradu obaviti 28. juna. Mahan Air je najavljivao ovu redovnu liniju još od februara, ali je tokom marta obavila četiri leta, a tokom aprila samo dva leta. U međuvremenu je kompanija dobila novu dozvolu srpskih vazduhoplovnih vlasti, ali je do sada već nekoliko puta odlagala početak letova.

Na liniji između Teherana i Beograda trenutno leti iranski nacionalni avioprevoznik Iran Air, sa dva leta nedeljno. Iranski turisti u sve većem broju dolaze u Beograd i Srbiju, pa je i interesovanje tamošnjih avioprevoznika i turoperatera sve veće. Tako je i Kish Air, privatni čarter avioprevoznik, planirao da uspostavi redovan čarter let između Širaza i Beograda, sa jednim nedeljnim polaskom počev od 18. juna. Kako je Aviatica saznala, ovaj avioprevoznik je odustao od leta ka Beogradu dok je njegov za izdavanjem dozvole kod srpskih vazduhoplovnih vlasti bio u proceduri.

Još jedna aviokompanija odustaje od letova ka Beogradu. Qatar Airways, koji veće leti sedam puta nedeljno na liniji između Dohe i Beograda, planirao je dodavanje novog leta, četiri puta nedeljno već od 12. juna. Iako je ova kompanija dobila dozvolu srpskih vazduhoplovnih vlasti za dodatne letove, do njih nije došlo. Nije poznato kada će ovi letovi biti ubačeni u prodaju i da li će do njih uopšte doći.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije