Tri veoma uspešne godine partnerstva aviokompanija Emirates i flydubai

Aviokompanije Emirates i flydubai obeležile tri godine veoma uspešnog partnerstva koje je omogućilo razvoj i bolju uslugu putnicima.

Datum / Date: 04.11.2019.

Autor / Author: Aviatica

Emirates i flydubai obeležili su tri godine partnerstva. Ove dve aviokompanije, obe sa sedištem u Dubaiju (UAE), su u oktobru 2017. uspostavile partnerstvo koje je donelo brojne koristi kako samim kompanijama tako i putnicima.

Zahvaljujući ovom partnerstvu putnici Emirates-a imaju na raspolaganju dodatne 94 destinacija unutar mreže linija kompanije flydubai, čiji putnici imaju pristup do 143 destinacije Emirates-a.

Za putnike Emirates-a omiljene flydubai destinacije su: Beograd, Bukurešt, Katanija, Katmandu, Kijev, Kilimandžaro, Krakov, Salalah, Tbilisi i Zanzibar.

Strateško partnerstvo dve kompanije nadmašuje kodšer (code share) partnerstva. Dve kompanije sarađuju na koordinaciji mreže destinacija i redova letenja, kako bi putnicima ponudili što bolje konekcije i cene, a usaglašeni su i nagradni programi za česte putnike tako da je putnicima sada još lakše da skupljaju nagradne milje i da ih troše.

Na međunarodnom aerodromu u Dubaiju (DXB) gde se nalaze baze obe kompanije, omogućeni su bolji, jednostavniji i brži transferi. Letovi prema sedam destinacija kompanije flydubai su prebačeni sa baze ove kompanije na udaljenom Terminalu 2 na Terminal 3 koji koristi Emirates. Na taj način putnici još jednostavnije mogu da prelaze sa letova jedne na letove druge koompanije.

Ovo partnerstvo je omogućilo i optimizaciju mreže linija i upotrebe aviona. Takvim se pristupom putnicima pruža usluga tokom cele godine, a istovremeno se stvaraju prlike za razvoj obe aviokompanije na novim tržištima, navedeno je u saopštenju povodom trogodišnjice sporazuma.

Dat je primer linije Dubai – Zagreb, gde je tokom zimske sezone umesto letova Emirates-a velikim širokotrupnim avionom Boeing 777, obavljan saobraćaj letovima manjim avionima Boeing 737NG aviokompanije flydubai.

Let od Dubaija do Janguna (Bangladeš) će od 10. decembra od Emirates-a preuzeti flydubai, što će prvoj kompaniji omogućiti fokus na dalji razvoj tržišta u Tajlandu i Kambodži. flydubai je zahvaljujući ovoj optimizaciji otvorio brojne nove linije uključujući Krakov, Kataniju, Helsinki, Napulj, Soči i Krabi.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije