Turkish Airlines opet bez dozvole za dodatne letove ka Beogradu

Kako Aviatica saznaje Turkish Airlines-u je po drugi put odbijen zahtev za uvođenje dodatnih letova ka Beogradu.

Datum / Date: 24.07.2018.

Autor / Author: Aviatica

Aviokompanija Turkish Airlines je planirala da uvede dodatne letove na liniji između Istanbula (aerodrom Ataturk – IST) i Beograda, ali je i ovog puta odbijen njihov zahtev od strane srpskih vazduhoplovnih vlasti.

Dodatni letovi su još pre mesec dana bili planirani. Bila sa predviđena dodatna četiri leta nedeljno avionima iz familije Airbus A320 ili Boeing 737, počev od 2. septembra. Sa četiri dodatna leta, Turkish bi ka Beogradu leteo ukupno 18 puta nedeljno, a sredom, četvrtkom, petkom i nedeljom bi između dva grada bilo tri leta dnevno.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama, ovaj je zahtev Turkish Airlines-a odbijen, te kompanija ostaje na dosadašnjem redu letenja sa dva leta dnevno.

Pre nekoliko meseci je Turkish Airlines podneo zahtev za povećanje kapaciteta na liniji između Istanbula i Beograda uvođenjem velikog širokotrupnog aviona sa preko 250 putničkih mesta Taj zahtev je iako prvobitno prihvaćen na kraju ipak odbijen.

Srbija i Turska su regulisale međusobni vazdušni saobraćaj veoma rigidnim sporazumom koji podrazumeva reciprocitet što je, najverovatnije, prepreka za izdavanje dozvola za dodatne letove.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije