U avionskoj nesreći u Kolumbiji stradao brazilski fudbalski tim

U avionskoj nesreći nedaleko od Medeljina u Kolumbiji poginulo 75 putnika, među njima i fudbaleri i novinari iz Brazila.

Datum / Date: 29.11.2016.

Autor / Author: Aviatica

Avion British Aerospace Avro RJ85, poznat kao džambolino, se srušio rano jutros nedaleko od Medeljina u Kolumbiji. U ovoj avionskoj nesreći poginulo je 75 putnika dok je šest osoba preživelo, ali se neki od njih nalaze u kritičnom stanju.

800_ap-news

Ilustracija: AP News

U avionu bolivijske čarter avio-kompanije LaMia koji je leteo iz Sao Paula u Brazilu nalazila se kompletna ekipa brazilskog prvoligaškog fudbalskog kluba Šapekoense (Chapecoense). Osim fudbalera u nesreći je život izgubio i 21 sportski novinar, dok je jedan preživeo.

Uzrok nesreće još uvek nije poznat. Avion je navodno objavio vanrednu situaciju, da bi kasnije pao u teško pristupačnu planinsku oblast, samo desetak minuta pre planiranog sletanja na aerodrom u Medeljinu.

Mediji su u početku javljali kako je avion pao pošto je ostao bez goriva, nakon što je neko vreme kružio, ali se kasnije pojavila informacija kako je pilot kontroli letenja prijavio mehanički kvar.

1129-soccerteamplanecrash

Čarter let je iz organizovan za potrebe fudbalskog kluba Šapekoense koji se uputio u Medeljin na utakmicu finala fudbalskog kupa Južne Amerike. Nakon nesreće finale je otkazano. U Brazilu je zbog ovog tragičnog događaja proglašena trodnevna nacionalna žalost, a poruke saučešća stižu od sportista iz celog sveta.

_92706307_29cb2340-b013-47c7-8d2d-c2a32f97e610

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije