Wizz Air pomera ekspanziju iz Beograda za letnju sezonu 2021.

Najavljena i više puta pomerana ekspanzija iz beogradske baze avio-kompanije Wizz Air sada je odložena za letnji red letenja 2021.

Datum / Date: 10.08.2020.

Autor / Author: Aviatica

Wizz Air će odložiti početak saobraćaja na novih devet linija iz Beograda za kraj marta 2021. godine. To je direktna posledica slabe tražnje usled pandemije koronavirusa, potvrdili su u ovoj kompaniji za portal Ex-Yu Aviation.

Nove linije koje su 16. juna 2020. najavljene na konferencije za novinare odražnoj u Beogradu, a kojoj je prisustvovao i generalni direktor kompanije Jožef Varadi, pomerene su već dva puta do sada.

Kompanija je već početkom jula pomerila početak letova ka devet novih linija, koji je bio prvobitno planiran za sredinu tog meseca, na sredinu avgusta. Potom su 17. jula ponovo pomereni letovi, ovog puta za početak septembra.

Najnovije pomeranje koje se odigralo u prvoj nedelji avgusta, postavilo je novi cilj – kraj marta 2021. odnosno početak letnjeg reda letenja u narednoj godini.

Sve najavljene linije iz Beograda ka Lisabonu, Barseloni, Briselu (Charleroi), Hamburgu, Oslu (Sandefjord), Milanu, Kelnu, Turku počeće od 28. do 30. marta 2021. Jedino će na linija ka Fridrihafenu biti uspostavljan 17. septembra, ali će je Wizz Air održavati samo kratko, do 22. oktobra sa jednim nedeljnim polaskom – četvrtkom. I ova linija će se u punom i prvobitno planiranom obimu nastaviti od kraja marta 2021.

Nova linija ka Salcburgu koja je ranije najavljena i koju će održavati avion Wizz Air-a iz baze u ovom austrijskom gradu, biće uspostavljena 31. avgusta sa dva leta nedeljno.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije