Uragan Irma teško oštetio jedan od najpoznatijih aerodroma na svetu

Aerodrom Princeza Julijana na karipskom ostrvu Sent Marten teško oštećen tokom udara uragana Irma.

Datum / Date: 07.09.2017.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Twitter

Uragan Irma koji pustoši Karibe, juče je pogodio ostrvo Sent Marten gde je izazvao ogromne štete. Teško je stradao i međunarodni aerodrom na ovom ostrvu „Princess Juliana“ (SXM) koji je jedan od najpoznatijih na svetu.

Ovaj aerodrom poznat je zbog svog položaja tik uz plažu sa koje kupači posmatraju sletanja i poletanja aviona iz neverovatne i opasne blizine. Na aerodrom sleću mnoge svetske aviokompanije i to velikim, širokotrupnim avionima, jer je Sent Marten veoma popularna turistička destinacija.

Prema izveštajima svetskih medija, aerodrom je teško stradao tokom prolaska uragana Irma preko ovog ostrva. Na snimcima koji se mogu videti svi aviomostovi su srušeni i porazbijani, stakla na terminalu su razbijena, krov je oštećen, aerodromska vozila su razbacana poput dečjih igračaka i sve je poplavljeno.

Prema navodima pojedinih medija na aerodromu ima i oštećenih aviona, ali ova informacija nije potvrđena i na fotografijama koje su trenutno dostupne ne mogu se videti avioni na poplavljenoj aerodromskoj platformi. Navodno se radi o malim, privatnim avionima koji nisu sklonjeni na vreme.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije