Vanredna situacija na amsterdamskom aerodromu zbog moguće otmice aviona

Amsterdamski aerodrom Schiphol bio je večeras zatvoren zbog ozbiljnog bezbednosnog incidenta kada je jedan pilot poslao poruku da je avion otet.

Datum / Date: 06.11.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: D. Nikolić

Policija na aerodromu Schiphol u Amsterdamu potvrdila je su svi putnici i članovi posade aviona za koji je postojala sumnja da je otet bezbedno evakuisani.

Kapetan aviokompanije Air Europa na letu UX 1094 od Amsterdama do Madrida proglasio je vanrednu situaciju pod šifrom „otmica“ malo pre poletanja.

Deo terminala (pristanišni hol D) je odmah potom ispražnjen od putnika, ali su avioni nastavili da sleću. Holandska policija je saopštila da su policijske snage upale u avion i da je on uspešno evakuisan. Incident je završen, a istraga koja će tačno utvrditi šta se desilo je započela.

Aviokompanija Air Europa tvrdi da nije bilo otmice i da je alarm aktiviran greškom. „Alarm je aktiviran greškom ali je to automatski pokrenulo obavezan bezbednosni protokol koji važi na aerodromima. Ništa se nije desilo. Svi putnici i članovi posade su dobro i čekaju da polete uskoro. Duboko se izvinjavamo svima“, navodi se u zvaničnom saopštenju aviokompanije Air Europa.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije