Više letova iz Beograda tokom nastupajuće zimske sezone

Beogradski aerodrom predviđa porast broja letova tokom nastupajuće zimske sezone kada će 22 avio-kompanije leteti do 56 odredišta.

Datum / Date: 27.10.2016.

Autor / Author: Aviatica

Tokom zimskog reda letenja na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, koji će se primenjivati od 30. oktobra do 25. marta 2017. redovan saobraćaj će obavljati 22 avio-kompanije do 56 odredišta u Evropi, Severnoj Americi, Bliskom istoku i Severnoj Africi.

Prema saopštenju aerodroma najveći novitet u odnosu na prošlogišnju zimsku sezonu je direktan let do Njujorka (JFK) koji će naš nacionaln avio-prevoznik Air Serbia obavljati tri puta nedeljno. Air Serbia će nastaviti tokom zime i sa letovima do Larnake i Hamburga, a let više na nedeljnom nivou je planiran za Berlin, Milano, Tivat i Tiranu.

Kako kažu na aerodromu predviđeno je povećanje ukupnog broja letova svi avio-kompanija od oko pet odsto u odnosu na realizovani broj letova tokom prošlogodišnje zimske sezone.

Novosti u redu letenja inostranih aviokompanija su da će poljski LOT za tri leta uvećati broj nedeljnih letova za Varšavu, dok će za po jedan let biti uvećan broj nedeljnih letova aviokompanije SWISS za Cirih, Alitalije za Rim, flydubaija za Dubai i TAROM-a za Bukurešt.

U prvom delu zimske sezone povećan je i broj letova avio-kompanije Wizz Air za londonski aerodrom Luton, a ova kompanija će i za Karlsrue Baden-Baden obavljati i tokom zimske sezone.

Etihad Airways će za gotovo trećinu uvećati kapacitet na letovima iz Beograda, na kojima će tokom zimske sezone saobraćati avionom tipa Airbus A320. Naš najveći aerodrom će imati priliku ove zime da ugosti i najnoviji regionalni avion švajcarskog SWISS-a Bombardier CS100, čiji je ova avio-kompanija prvi korisnik.

Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika, kada je i najveća potražnja, brojne kompanije predviđaju uvećanje obima saobraćaja.

U ovom periodu nacionalna avio-kompanija uvešće dodatne letove ka 16 destinacija iz svoje mreže, zatim seriju letova do Sankt Peterburga, kao i čarter letove za Maltu, Barselonu, Sardiniju i Siciliju.

Takođe, aviokompanije easyJet, SWISS, Norwegian, Air Cairo i Wizz Air planiraju u ovom periodu dodatne letove ka Ženevi, Cirihu, Oslu, Hurgadi, Parizu, Ajndhovenu, Malmeu i Larnaki.

Tokom ovogodišnje zimske sezone, dve izraelske aviokompanije, Israir i Arkia po prvi put su planirale obavljanje serije čarter letova između Beograda i Tel Aviva.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije