Air Serbia ispituje mogućnosti dugolinijskih čartera tokom zime

Zbog iznenadnog oslobađanja kapaciteta avion Airbus A330 Air Serbije bi mogao da dobije dodatne zadatke tokom zime.

Datum / Date: 26.10.2016.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Suzana Vasiljević, #airserbia

Nakon što je otkazala dva od pet nedeljnih letova prema Njujorku (JFK) Favicon - 16x16Air Serbia se suočila sa viškom slobodnih kapaciteta. Avion Airbus A330-200 je Air Serbiji iznajmio Etihad Airways i za taj posao ova arapska kompanija inkasira mesečno pola miliona evra samo na ime najma, bez dodatnih troškova održavanja.

3th-birthday-300px

Treći rođendan

Air Serbia ovih dana slavi treći rođendan, ali proslave neće biti pošto u budžetu kompanije nije bilo novca. Rođendan će tako biti proslavljen specijalnom promotivnom kampanjom za putnike.

Kako avion koji skupo košta našeg prevoznika ne bi ležao besploslen na aerodromu Nikola Tesla, u ovoj kompaniji su došli na ideju da mu pronađu dodatni angažman, pa su se setili domaćih turoperatora.

Preko Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA), Air Serbia je zatražila hitan sastanak sa predstavnicima domaćih turoperatora. Sastanak bi trebalo da bude organizovan krajem ove nedelje, a jedina tema će biti zimski čarter saobraćaj.

Air Serbia je zainteresovana da ispita mogućnosti organizacije čarter letova za daleke destinacije kako bi uposlila svoj jedini širokotrupni avion u vreme kada on neće leteti prema Njujorku.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije