VLM Airlines preuzeo dva A320

Početna|VESTI|Evropa / Mediteran|VLM Airlines preuzeo dva A320

VLM Airlines preuzeo dva A320

VLM Airlines je preuzeo dva aviona Airbus A320 od belgijskog Thomas Cook Airlines-a i dobio je operativnu dozvolu u Belgiji.

Objavljeno:17. 11. 2017.|10:45Autor: Tagovi:, |

VLM Airlines je sredinom novembra obezbedio belgijsku operativnu dozvolu (AOC) kao i odobrenje da preuzme operativne dozvole za dva aviona Airbus A320 koje je preuzeo od bankrotirane belgijske podružnice Thomas Cook Airlines-a.

U saopštenju kompanije se navodi da se radi o veoma značajnom događaju nakon što je uspešno uspostavljen redovan saobraćaj između Antverpena i Londona (Aerodrom London City – LCY).

U ovom trenutku VLM Airlines, koji je u vlasništvu holandsko-kineske kompanije SHS Aviation, poseduje tri operativne dozvole – jednu slovenačku i jednu belgijsku za avione Fokker 50 i ovu najnoviju belgijsku za avione A320.

Dva Airbus-ova aviona A320 koja su preuzeta od belgijskog Thomas Cook-a će biti stacionirani na briselskom aerodromu i obavljaće ad-hoc čarter letove. Namera kompanije je da oba Airbus-a kao i šest Fokkera 50, kojima kompanija trenutno raspolaže, budu u upotrebi za održavanje budućih redovnih linija.

Naslovna fotografija: Yannick Van Praag / asa-be.com