Wizz Air najavio ekspanziju iz svoje baze na aerodromu London-Luton

Wizz Air dodaje četiri aviona u svoju bazu na aerodromu Luton i uvodi nove linije ka Larnaki, Tirani, Talinu, Bratislavi i Lavovu.

Datum / Date: 22.11.2017.

Autor / Author: Aviatica

Wizz Air je najavio veliku ekspanziju jedne od svojih najmlađih baza na londonskom aerodromu Luton. Iako je ovaj aerodrom bio prva destinacija Wizz Air-a i ujedno jedna od najpovezanijih destinacija ove kompanije sa drugim aerodromima širom Evrope, baza je osnovana tek prošle godine stacioniranjem jednog aviona Airbus A320.

Do juna naredne godine ova baza Wizz Air-a imaće flotu od ukupno pet aviona što će povećati kapacitet ponuđenih sedišta za 15% na ukupno 6,9 miliona na 46 linija ka 20 zemalja.

Najavljeno je i pet novih linija. Wizz Air će krajem maja sa Londonom povezati Tiranu (tri puta nedeljno) i Larnaku (svakodnevno). Krajem juna biće uspostavljena i svakodnevna linija ka Bratislavi, a od sredine septembra i linije ka Talinu (četiri puta nedeljno) i Lavovu (tri puta nedeljno).

Osim novih linija, zbog povećanog kapaciteta Wizz Air će biti u mogućnosti i da pojača neke od svojih najpopularnijih linija, pa će tako Tel Aviv i Sučava u Rumuniji biti povezani svakodnevnim letovima umesto četiri i pet nedeljno koliko imaju sada. Od 25. marta biće povećan i broj letova ka Prištini, sa dva na tri nedeljno.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije