Wizz Air najavio veliku ekspanziju u Tirani i Sarajevu

Low-cost aviokompanija Wizz Air nastavlja svoju ekspanziju u regionu Zapadnog Balkana i najavljuje brojne nove letove iz Tirane, Sarajeva i Tuzle.

Datum / Date: 13.08.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Wizz Air

Samo godinu dana nakon otvaranja baze u Tirani, Wizz Air uvodi i šesti avion i uspostavlja četiri nove linije uz povećanje kapaciteta na mnogim postojećim.

Novi avion Airbus A321 treba da stigne u na aerodrom Majka Tereza u Tirani tokom decembra 2021. što će omogućiti uspostavljanje novih linija ka Liverpulu, Madridu, Bilundu i Oslu (Sandefjord-Torp).

Osim novih linija biće povećan broj letova na mnogim postojećim linijama prema Ankoni, Veroni, Londonu, Briselu (Charleroi), Parizu (Beauvais), Berlinu, Hamburgu, Minhenu (Memmingen).

Do sve četiri nove destinacije Wizz će leteti dva puta nedeljno. Letovi do Bilunda počinju 9. septembra. Dan kasnije biće uspostavljen saobraćaj do Liverpula, 11. septembra do Madrida, a 12. septembra do Osla.

Dodatni let nedeljno je planiran na linijima za Ankonu, Pariz i Hamburg (povećanje sa 2 na 3), za Berlin (sa 3 na 4). Dva leta više imaće Verona, Brisel i Minhen (sa 3 na 5), dok će London biti povećan sa 12 na 14 letova nedeljno, odnosno 2 leta dnevno.

Nove linije i u Bosni i Hercegovini

Od decembra, Wizz Air planira i sedam novih linija iz Sarajeva kao i dve nove linije iz Tuzle. Sarajevo će prema ovom planu biti povezano direktnim letovima sa Bilundom, Kelnom, Hanom (Frankfurt), Hamburgom, Malmeom, Oslom (Sandefjord) i Trevizom, dok će Tuzla dobiti vezu sa Milanom (Malpensa) i Nirnbergom.

Osim ovih linija i ćerka kompanija Wizz Air-a iz Abu Dabija, Wizz Air Abu Dhabi je najavila od oktobra redovan saobraćaj između Abu Dabija i Sarajeva.

U pregrupisavanju reda letenja, Wizz Air je odustao od linije Sarajevo – London, ali će zato povećati broj letova do Kopenhagena, Dortmunda, Ajndhovena, Memingena, Geteborga i Stokholma od decembra.

Sa banjalučkog aerodroma Wizz Air već leti do pet gradova: Bazel, Dortmund, Ajndhoven, Malme i Stokholm, koji je kao najnovija destinacija pridodat u aprilu 2021.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije