Wizz Air povećao broj putnika u Srbiji, Makedoniji i Bosni

Wizz Air je prevezao 19 miliona putnika u 2015. godini i bio veoma uspešan na svim tržištima sem ukrajinskog.

Datum / Date: 14.01.2016.

Autor / Author: Aviatica

Avio kompanija Wizz Air je saopštila da je prošlu godinu završila sa velikim uspehom. Prema operativnim podacima kompanije prevezeno je 19,1 miliona putnika u odnosu na 15,8 miliona u 2014, a na svim tržištima gde leti Wizz je ostvario povećanje.

Izuzetak je jedino tržište Ukrajine, gde je zbog građanskih sukoba na Istoku vazdušni saobraćaj u celini pretrpeo ogromne štete.

U Bosni i Hercegovini sa jednom bazom u Tuzli Wizz Air je prevezao 268.748 putnika što je povećanje od skoro 75% u odnosu na prethodnu godinu. U Makedoniji je prevezeno skoro 795 hiljada putnika sa dva aerodroma u Skoplju i Ohridu i to je povećanje od 36,8 posto, dok je u Srbiji zabeleženo najmanje povećanje od svih Wizz Airovih tržišta i iznosilo je samo 5.7% što je na kraju izašlo na 456.879 putnika ( u odnosu na 431.958 koliko ih je bilo godinu dana pre kada nisu postojale linije iz Niša.

U saopštenju povodom uspešne godine Wizz Air navodi i da je izašao na Londonsku berzu, obavio rekordnu narudžbinu Airbusovih aviona na Paris AirShow, a krajem godine je u flotu prihvatio i prvi Airbus A321, avion sa 23 putnička mesta.

Poboljšane su i brojne usluge koje Wizz Air pruža putnicima. Uvedena je rezervacija sedišta, povećane su beneficije uz uslugu prioritetnog ukrcavanja, pokrenute su nove fleksibilne tarife.

Wizz Air je poboljšao i svoje prisustvo na internetu prilagođavajuići sajt za mobilne uređaje. Jedan od najznačajnijih uspeha je i pokretanje kadetskog programa, “jer ulaganje u budućnost je jedino što može omogućiti stalni dinamičan rast kompanije”, kaže tim povodom njeg generalni direktor Jožef Varadi.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije