Zaposleni na beogradskom aerodromu zakazali protest

Predstavnici reprezentativnih sindikata zaposlenih na beogradskom aerodromu Nikola Tesla za četvrtak, 14. mart zakazali protest.

Datum / Date: 13.03.2019.

Autor / Author: Aviatica

Zbog nezadovoljstva raspodelom prošlogodišnje dobiti, zaposleni na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ za četvrtak, 14. mart u 15 časova zakazali miran protest.

Prema rečima predstavnika reprezentativnih sindikata zaposlenih na aerodromu, koji su danas u beogradskom Medija centru održali konferenciju za novinare, protest će biti miran i zbog njega „niko neće trpeti“.

Radnici na aerodromu traže da se ispoštuje kolektivni ugovor koji su sindikati potpisali sa potpredsednicom Vlade Srbije Zoranom Mihajlović. Prema tom ugovoru radnicima pripada 6,6 posto dobiti. Aerodrom je, međutim, doneo odluku da radnicima na osnovu ostvarene dobiti u prošloj godine isplati samo 0,44 odsto što sindikati smatraju neprihvatljivim.

Oni su istakli da nisu naišli na razumevanje nadležnih i da ih ministarka Mihajlović nije primila na sastanak koji su tražili. Zbog toga će sutra organizovati protest, po svemu sudeći bez prekida rada.

Vesna Vilotić, predsednica Sindikata „Zajedno“ je istakla da su radnici beogradskog aerodroma prošli znatno lošije prilikom koncesije aerodroma nego njihove kolege iz regiona. Vilotić kaže da radnici aerodroma „najmanji zaštitni period, nemaju nikakvu otpreminu ni socijalni program i za godinu i nešto mogu se naći na ulici bez bilo kakve nadoknade za decenijski požrtvovani rad“.

Podsećamo, Vlade Republike Srbije je dala aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu pod na upravljanje francuskoj kompaniji Vinci Airports. Ugovor o koncesiji nije objavljen uprkos obećanjima premijerke Ane Brnabić.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije