Aerodrom Dubai uvodi novu putničku taksu

Nova putnička taksa koja se uvodi na aerodromu u Dubaiju poskupeće ukupnu cenu avio karata do ovog grada i dalje do drugih destinacija preko Dubaija.

Datum / Date: 23.02.2016.

Autor / Author: Aviatica

Na međunarodnom aerodromu u Dubaiju (DXB) će biti uvedena nova putnička taksa počev od 1. marta ove godine.

Svi putnici u odlasku sa aerodroma u Dubaiju od 1. jula moraće da plate i ovu taksu u iznosu od 35 dirhama (oko 9 evra). Taksa će se naplaćivati kroz ukupnu cenu avio karte i plaćaće se prilikom kupovine avio karte.

Ovu taksu neće plaćati putnici koji putuju sa aerodroma Dubai World Central (DWC) već samo putnici sa aerodroma Dubai International (DXB).

Putnički servis koji će imati oznaku F6 treba da omogući sredstva za dalje širenje i izgradnju ovog aerodroma. Zbog nove takse povratne karte do Dubaija će poskupeti za oko devet evra, dok će karte za letove ka drugim destinacijama preko aerodroma u Dubaiju poskupeti za oko 18 evra, zbog dva odlazna segmenta koja će sadržati, a za koje će se u buduće plaćati taksa.

Putnici koji su već kupili karte za letove od 1. jula neće morati naknadno da plate i ovu taksu. Obavezu da je plate imaće samo oni putnici koji karte za putovanja od 1. jula budu kupovali od 1. marta.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije