Air Serbia ipak poleće ka Ženevi

Ženeva, kao jedna od šest novih linija planiranih u prošloj godini od koji se odustalo zbog koronavirusa će ipak biti uspostavljena od 1. marta.

Datum / Date: 21.01.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: D. Nikolić

Air Serbia je saopštila da će uspostaviti redovnu liniju Beograd – Ženeva počev od 1. marta 2021.

Planirano je da se letovi za Ženevu, drugu destinaciju Air Serbije u Švajcarskoj pored Ciriha, obavljaju dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.

Ova linija je bila planirana kao jedna od šest najavljenih novih destinacija prošle godine, od čega se privremeno odustalo zbog pandemije koronavirusa.

Odluka je doneta samo nekoliko dana nakon što je easyJet saopštio da će privremeno suspendovati svoju liniju Ženeva – Beograd. Nakon praznika easyJet je prekinuo sa letovima iz Bazela, Ženeve i Berlina ka Beogradu sa planom da se na naš najveći aerodrom vrati u martu. Bazel i Ženeva bi trebalo da ponovo krenu 5, a Berlin 28. marta.

Jirži Marek, direktor za komercijalnu strategiju Air Serbije je izjavio da u ovoj kompaniji pažljivo prate sve promene u ograničenjima putovanja i potražnji i da se trude da brzo reaguju i iskoriste sve prilike koje se ukažu na tržištu.

„U julu smo već pokrenuli jednu novu destinaciju – Oslo, što se pokazalo kao odlučna poslovna odluka jer je norveška prestonica, u ovom trenutku, jedna od top pet destinacija Air Serbije. Pored toga uspostavljanje kodšer saradnje sa Turkish Airlines-om rezultiralo je uvođenjem svakodnevnih letova do Istanbula sa odličnom popunjenošću putničke kabine koja je dostizala i više od 80 posto“, izjavio je Marek.

Novi let do Ženeve je tako uklopljen u red letenja Air Serbije da će putnicima omogućiti odlične veze preko Beograda sa Atinom, Istanbulom, Larnakom, Moskvom, Podgoricom, Sarajevom, Skopljem, Solunom, Tiranom i Tivtom, navedeno je u saopštenju Air Serbije.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije