flydubai uvodi svakodnevne letove do Dubaija

Ranije nego što je planirano, već od 17. februara, flydubai počinje sa svakodnevnim letovima između Beograda i Dubaija.

Datum / Date: 22.01.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: flydubai

Kada je krajem decembra aviokompanija flydubai (FZ) povećala broj letova na liniji Beograd – Dubai na pet nedeljno, najavljeno je da će od letnjeg reda letenja letovi postati svakodnevni.

To će se, međutim, desiti znatno ranije, već od sredine februara, a razlog je sve veća tražnja kažu u ovoj kompaniji.

Već od 17. februara dodat je novi let – sredom, a od 22. februara i nedeljom. Tako će od već u drugoj polovini februara putnici moći da stignu do Dubaija svakog dana.

Osim Dubaija, koji je postao veoma tražena destinacija koja se može posetiti uz negativan PCR test ne stariji od 96 sati od trenutka ukrcavanja na let u Beogradu, veoma tražene su i konekcije preko Dubaija do Maldiva i Zanzibara.

Zanzibar posebno beleži značajan porast broja srpskih putnika. U flydubaiju očekuju da će tražnja za njihovim letovima dodatno porasti kada se 28. marta ponovo uspostavi redovna linija od Dubaija do Kolomba (Sri Lanka) koji je oduvek bio veoma popularna destinacija za putnike iz Srbije.

Letovi aviokompanije flydubai iz Beograda se organizuju u tesnoj saradnji sa partnerskom aviokompanijom Emirates, tako da putnici iz našeg glavnog grada imaju pristup mreži destinacija Emirates-a sa presedanjem u Dubaiju.

Povratak MAX-a u saobraćaj

flydubai još uvek nije počeo da koristi avione Boeing 737MAX jer se čeka odobrenje emiratskih vazduhoplovnih vlasti. Očekuje se da će u narednim mesecima, a najkasnije do početka letnjeg reda letenja dozvola biti izdata i da će se MAX postepeno vraćati u saobraćaj.

Povratak na liniju za Dohu

Od 26. januara, flydubai se prvi put posle 2017. vraća na jednu od najprometnijih ruta između Dubaija (DXB) i Dohe (DOH). Za početak će biti dva leta dnevno, a koliko je ova linija važna za emiratsku kompaniju potvrđuje i njena oznaka FZ 001. Letovi su bili obustavljeni zbog blokade Katara od strane Saudijske Arabije, UAE, Bahreina, Jordana i Egipta.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije