easyJet poleteo iz Beograda do Berlina

Od 10. avgusta easyJet je kompletirao svoje planove za širenje u Beogradu uvođenjem i treće linije do Berlina.

Datum / Date: 14.08.2018.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Facebook stranica Aerodroma Nikola Tesla Beograd

Od 10. avgusta easyJet spaja Beograd i Berlin. Ova je kompanija tako uspostavila i treću liniju sa beogradskog aerodroma Nikola Tesla. Pored letova do Ženeve i Bazela, koji su počeli 31. jula, od sada easyJet leti i do berlinskog aerodroma Tegel (TXL).

Letovi ka Berlinu obavljaće se tri puta nedeljno – ponedeljkom, sredom i petkom avionom Airbus A320 sa 180 putničkim mestom. Ovu liniju će održavati avioprevoznik easyJet Europe (U2/EZY) sa britanskom operativnom dozvolom, dok druga dva leta iz Beograda, ka Ženevi i Bazelu, održava ćerka kompanija easyJet Switzerland (DS/EZS) koja ima švajcarsku operativnu dozvolu.

Prvi letovi easyJet-a do Berlina su rasprodati, a putnici na prvom letu iz Beograda su od kompanije dobili poklon paketiće sa bombonama, rančevima, čašama.

Na konferenciji za medije koju je easyJet održao nedavno povodom uspostavljanja linije do Bazela, Silvija Erero, direktorka marketinga za Centralnu Evropu, rekla je u odgovoru na pitanje Aviatice da je još rano za najavu novog širenja i otvaranja baze.

„Sačekajmo prvo da vidimo rezultate na ove tri linije. Postavite mi isto pitanje sledeće godine“, rekla je Erero.

easyJet će na liniji za Berlin imati konkurenciju domaćeg avioprevoznika Air Serbije, dok na liniji za Bazel kolač deli sa Wizz Air-om, ali su joj tu konkurenti i Air Serbia i SWISS sa svojim linijama do obližnjeg Ciriha.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije