Airbus isporučio prvi A320neo Lufthansi

Lufthansa je postala prvi korisnik najnovije generacije Airbus-ovog najprodavanijeg modela A320 koji nosi oznaku “neo”.

Datum / Date: 20.01.2016.

Autor / Author: Aviatica

Nemački avio prevoznik Lufthansa je danas, 20. januara 2016. postao prva na svetu koji će koristiti najnoviji Airbusov avion A320neo.

Svečanost preuzimanja novog aviona obavljena je u Hamburgu, a osim direktora Lufthanse Karstena Špora, prisustvovali su joj i Fabris Brežije, generalni direktor Airbusa i Rober Leduk, predsednik Pratt &Whitney-ja, proizvođača avionskih motora.

Avion A320neo predstavlja avion najnovije generacije Airbusovog najprodavanijeg modela A320. To je uskotrupni (narrow-body) avion sa jednim prolazom koji se koristi za kratko i srednjelinijski saobraćaj. Njegova najmodernija verzija “neo”, koja je od danas i zvanično u upotrebi je zahvaljujući primeni najnovijih tehnologija značajno tiša i daleko efikasnija od svojih prethodnika. A320neo proizvodi manje buke i troši do 15 posto manje goriva što znači da proizvodi i manje ugljen-dioksida

“Danas još jednom pokazujemo da smo mi kao vazduhoplovna kompanija i avio prevoznik pioniri u razvoju i predstavljanju novih tehnologija”, rekao je povodom dolaska novog aviona u flotu, generalni direktor Lufthanse Karsten Špor.

Novi A320neo raspolaže sa 180 sedišta u ekonomskoj i biznis klasi. Njegova kabina je drugačije organizovana u odnosu na dosadašnje avione. Promene su napravljene u prednjem i zadnjem delu kabine gde se nalazi prostor za kabinsko osoblje, što je omogućilo više prostora za putnike u prvom redu biznis klase, kao i dodavanje dva reda u ekonomskoj klasi što je povećalo kapacitet aviona za 12 sedišta.

prvi A320neo LH

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije