Alitalia ukida Skoplje i Istanbul

Alitalia donela iznenadnu odluku da od decembra ukine dve linije iz Rima koje beleže slabije rezultate.

Datum / Date: 07.11.2016.

Autor / Author: Aviatica

Alitalia će ukinuti linije iz Rima ka Skoplju i Istanbulu počev od 1. decembra 2016.

Linija između rimskog aerodroma Fjumićino (Fiumicino, FCO) i skopskog aerodroma „Aleksandar Veliki“ (SKP) uvedena je 1. maja ove godine, ali se sudeći prema najnovijoj odluci italijanskog avio-prevoznika nije pokazala isplativom.

Na liniji Rim-Skoplje Alitalia trenutno saobraća avionom Embraer 175, a letovi se obavljaju sedam puta sedmično. Petkom nema leta, dok se subotom obavljaju dva dnevna leta.

Svi letovi (AZ 526/527 i AZ 528/529) između dva grada će biti ukinuti, a putnici će moći da koriste vezu koju Alitalia nudi preko Beograda u saradnji sa Air Serbijom.

Prema istanbulskom aerodromu Ataturk (IST) Alitalia više neće leteti počev od 1. decembra. Na ovoj liniji Alitalia se suočava sa veoma snažnom konkurencijom Turkish Airlines-a koji između dva grada leti i do pet puta svakog dana, dok low-cost Pegasus održava liniju ka aerodromu Sabiha Gukčen (SAW).

Alitalia će i Istanbul, kao i Skoplje, ponuditi svojim putnicima uz presedanje u Beogradu, u saradnji sa Air Serbijom. Dva avio-prevoznika su deo Etihad Airways Partners alijanse.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije