AtlasGlobal sleteo u Beograd

Nova turska aviokompanija na redovnoj liniji između Istanbula i Beograda sletela je 15. marta na beogradski aerodrom.

Datum / Date: 16.03.2017.

Autor / Author: Aviatica

Avion Airbus A320 na novouspostavljenoj redovnoj liniji između Istanbula i Beograda sleteo je 15. marta na aerodrom Nikola Tesla oko 17 časova.

U avionu aviokompanije AtlasGlobal bili su novinari i delagacija iz Turske koji su učestvovali na svečanom dočeku povodom uspostavljanja saobraćaja i na konferenciji za novinare održanoj nakon sletanja. U dolasku u Beograd je bilo 40-tak putnika, a u povratku za Istanbul je na prvom letu otputovalo 60-tak putnika.

KK watersalute

Avion turskog prevoznika dočekao ambasador Turske u Republici Srbiji, njegova ekselencija Tanžu Bilgidž, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, brojna delegacija beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ i partnerske aviokompanije Air Serbia, sa kojom će AtlasGlobal zajedno prodavati ovu liniju na osnovu kodšer sporazuma kao i domaći novinari.

AtlasGlobal je ovim letom uspostavio redovan saobraćaj između istanbulskog aerodroma „Ataturk“ (IST) i Beograda umesto Air Serbije, koja je zbog loših rezultata odustala od linije ka Istanbulu. Dve kompanije su dogovorile saradnju pa će Air Serbia i dalje u svojoj ponudi imati najveći turski grad.

JU_KK

Letovi će se obavljati svakodnevno, a putnici će osim putovanja između dva grada moći da koriste i konekcije na druge letove kako AtlasGlobala iz Istanbula ka Turskoj, Bliskom istoku i regionu Kavkaza, tako isto i na letove Air Serbije iz Beograda ka Balkanu, Evropi ili Njujorku.

Beograd i Istanbul su povezani velikim brojem letova svakog dana. Turska nacionalna aviokompanija održava saobraćaj ka aerodromu „Ataturk“ dva puta dnevno, dok turski lowcost avioprevoznik Pegasus povezuje Beograd sa azijskom stranom Istanbula gde četiri puta nedeljno sleće na aerodrom „Sabiha Gukčen“ (SAW).

KK cake

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije