Austrian iznenada otkazao veliki broj letova

Zbog poziva radnicima da prisustvuju internoj skupštini upravnog odbora, Austrian bio prinuđen da iznenada otkaže 150 letova.

Datum / Date: 22.03.2018.

Autor / Author: Aviatica

Foto: News.at

U Austrian Arlines-u se već neko vreme vode pregovori upravnog odbora sa radnicima koji zahtevaju povećanje zarada. Današnji poziv uprave radnicima da prisustvuju internoj skupštini na kojoj bi se raspravljalo o toj temi došao je nekoliko sati ranije nego što je bilo prvobitno planirano, pa su u ovoj kompaniji morali da iznenada otkažu veći broj letova.

Prema saopštenju kompanije otkazano je 150 od 380 letova što je oko 40 posto, a među njima su i dva leta za Beograd. Navodi se da će i pojedini letovi ka Severnoj Americi (Toronto i Vašington) takođe biti otkazani. Let do Njuarka je otkazan zbog nepovoljnih vremenskih uslova na Istočnoj obali SAD.

Zbog ovoga će biti pogođeno čak 12.000 putnika, koji će za svoje putovanje morati da pronađu neko drugo rešenje. Austrian se javno izvinjava svim putnicima, koji će prema zakonima EU imati pravo na odštete za otkazane letove u roku od dve nedelje od planiranog putovanja.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije