LOT preuzima svoj prvi 787-9 u Boeing-ovom centru u Everetu

U centru za isporuku aviona u Everetu pored Sijetla u toku je primopredaja najnovijeg 787-9 Dreamliner-a poljskoj aviokompaniji LOT.

Datum / Date: 22.03.2018.

Autor / Author: Aviatica

Everet, Sijetl – 22. mart 2018. / Poljska aviokompanija LOT danas preuzima svoj prvi Dreamliner u produženoj verziji 787-9. U Boeing-ovom centru za isporuku aviona koji se nalazi na aerodromu Paine Field Everett (PAE) nalazi se delegacija poljskog nacionalnog avioprevoznika koju predvodi generalni direktor kompanije Rafal Milčarski.

Novi avion za LOT je prvi od četiri naručena aviona u ovoj verziji 787-9 čija isporuka je planirana da se završi do kraja prve polovine naredne godine.  LOT je do danas raspolagao sa ukupno osam aviona Dreamliner u verziji 787-8. Avion je uzet na wet lease preko kompanije Aviation Capitol Group.

Novi avion će imati kapacitet od ukupno 294 putničkih mesta za razliku od svog prethodnika koji je raspolagao sa 252 mesta. U kabini biznis klase će biti 24 sedišta koji se mogu oboriti pod uglom od 180 stepeni i pretvoriti u krevet. Kabina premijum klase imaće 21 sedište, a u ekonomskoj klasi će moći da se smesti 249 putnika.

Novi avion odlikuje drugačija premijum ekonomska klasa znatno poboljšanog komfora, i oprema za pristup internetu tokom leta, što će uskoro biti omogućeno putnicima i na drugim avionima, čim bude potpisan sporazum sa internet provajderom koji se trenutno pregovara.

Na ceremoniji preuzimanja aviona Rafal Milčarski je između ostalog izjavio i da će novi avion doprineti cilju kompanije da postane omiljena i najbolja aviokompanija u regionu Centralne Evrope.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije