Avion Air Serbije poleteo ka Parizu po državljane Srbije koji su tamo danima

Avion Air Serbije je poleteo sa beogradskog aerodroma ka Parizu odakle treba da vrati naše državljane zarobljene tamo već danima.

Datum / Date: 23.03.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

Aviokompanija Air Serbia je objavila sliku na svom Facebook profilu napravljenu pred poletanje aviona ka Parizu gde treba da preuzme naše državljane zarobljene u tranzitnoj zoni na aerodromu Charles de Gaulle (CDG).

Avion Airbus A319 registrarske oznake YU-APB na putu je ka Parizu, gde će sleteti posle 18 časova. Ovaj avion ima kapacitet za prevoz 144 putnika, pa nije poznato kako će prevesti sve naše državljane koji se nalaze u Parizu.

Oni su se danas javili domaćim medijima i tvrde da ih je oko 300. Pripretili su stupanjem u štrajk danas popodne, ako Vlada Srbije nešto ne preduzme da ih vrati u zemlju. Neki od njih su tamo već pet dana.

Sa beogradskog aerodroma je danas odleteo i avion za Moskvu, gde će preuzeti 28 turista koji su bili zarobljeni na Kubi. Oni su u dogovoru sa našim vlastima, doputovali Aeroflotom do Moskve, a gde ih je preuzela posada Air Serbije sa specijalnog, čarter leta.

Jutros je Air Serbia poslala i jedan avion do Dohe, gde veliki broj naših državljana provodi dane u veoma teškim uslovima.

Svi ovi letovi su obavljeni na zahtev Vlade Republike Srbije.

I strane aviokompanije su obavljale specijalne letove do Beograda kako bi prevezli svoje državljane kući. Za vikend su u Beograd sleteli Air France, Montenegro Airlines i poljski LOT, a i u narednim danima se mogu očekivati slični vanredni letovi.

Iako je zatvoren za putnički saobraćaj, beogradski aerodrom je otvoren za kargo i poštanske letove kao i za ovakve specijalne čartere ili za letove sa specijalnim dozvolama.

Foto: Posada pred specijalni let za Mosvku / Air Serbia Facebook

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije