easyJet dodatno smanjuje broj letova

easyJet napravio brojne izmene u redu letenja i supendovao letove do Beograda na dva meseca sve do kraja decembra.

Datum / Date: 10.09.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: easyJet media centar

Britanska low-cost aviokompanija easyJet najavila je dodatno smanjenje broja letova usled najnovijih restriktivnih mera širom Evrope i uvođenja obaveznog karantina na ulasku u Veliku Britaniju.

Očekivanja kompanije su bila da će u periodu od jula do septembra obavljati 40 posto svog uobičajenog saobraćaja od pre pandemije, ali se to nije desilo. Kapacitet je nešto manji od očekivanog, a dodatna smanjenja broja letova samo će produžiti period oporavka.

Manje letova do Beograda

easyJet je objavio korigovani red letenja u kome nema leta na liniji od Bazela do Beograda u periodu od 18. oktobra do 18. decembra. Do 18. oktobra na ovoj liniji easyJet će obavljati jedan let nedeljno, a plan je da se po ponovnom uspostavljanju linije u decembru vrati na dva leta nedeljno, odnosno tri u periodu pojačane tražnje oko Nove godine i Božića. Od narednog letenjeg reda letenja u planu su tri leta nedeljno.

Letovi do Berlina će biti vraćeni tek od 18. decembra sa tri leta nedeljno tokom praznika, dva nedeljno tokom januara i četiri nedeljno od februara.

Na liniji do Ženeve, easyJet će obaviti samo četiri leta tokom oktobra (2, 9,16. i 23. oktobra), a potom će ova linija biti stavljena na pauzu kao i ostale sve do 18. decembra. Tokom praznika, u februaru i martu, easyJet za sada planira da na ovoj liniji obavlja čak šest letova nedeljno, u januaru će ih biti dva nedeljno, a od zimskog reda letenja, poslednjeg vikenda u martu planiran je povratak na uobičajeni red letenja sa tri leta nedeljno.

Kompletan red letenja je i dalje podložan promenama usled čestim promena restriktivnih mera pa ove podatke treba proveriti na sajtu same kompanije pre planiranog putovanja.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije