easyJet uvodi restriktivnija pravila za prevoz ručnog prtljaga

Od 10. februara 2021. putnici easyJet-a će moći da ponesu samo jedan manji komad ručnog prtljaga besplatno.

Datum / Date: 07.12.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: easyJet

 

easyJet je uveo nova pravila za prevoz kabinskog (ručnog) prtljaga koja će važiti za sva putovanja od 10. februara 2021. Na sva putovanja do tog datuma primenjivaće se stara, postojeća pravila.

Iz ove kompanije su objasnili da su nova pravila za ručni prtljag uveli kako bi se ubrzalo ukrcavanje i putnicima pružila jednostavnost, ali je činjenica da su ona restriktivnija i da će sada putnici easyJet-a moći sa sobom da ponesu manje prtljaga.

Svaki putnik će od 10. februara 2021. moći sa sobom u avion da unese jedan manji komad ručnog prtljaga koji može da se spakuje ispod sedišta, a čije maksimalne dimenzije ne prelaze 45 x 36 x 20 cm. Za ovakav prtljag neće postojati maksimalna težina. Oni koji su rezervisali i dodatno platili posebno sedište u prednjem delu kabine ili sedište u prolazu za vanredne situacije koje ima više prostora za noge moći će da ponesu besplatno i jedan veći komad ručnog prtljaga, koji se smešta u pregradu za prtljag iznad glave. Maksilamalne dimenzije ovog prtljaga su propisane i iznose 56 x 45 x 25 cm. Putnici sa easyJet Plus karticom ili oni koji imaju kartu kupljenu prema Flexi tarifi takođe mogu da ponesu dva komada ručnog prtljaga – jedan manji i jedan veći.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije