Emirates prvi na svetu uveo brzo testiranje putnika na Kovid-19

Aviokompanija Emirates je, kao prva na svetu, uvela brzo testiranje putnika na Kovid-19

Datum / Date: 15.04.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Emirates

U saradnji sa nacionalnom zdravstvenom organizacijom emirata Dubai (DHA), aviokompanija Emirates je uvela dodatne preventivne mere za zaštitu od koronovirusa Kovid-19.

Danas je u ovoj kompaniji počelo brzo testiranje putnika na koronavirus Kovid-19, a prvi putnici koji su testirani bili su na letu od Dubaija do Tunisa.

Brzi test krvi na samom aerodromu sprovodilo je medicinsko osoblje DHA, a rezultati su dobijeni u roku od 10 minuta. Sam proces je protekao glatko, a putnici su po dobijanju rezultata mogli da se ukrcaju na let za Tunis.

Foto: Emirates

Imajući u vidu potrebu socijalne distance, Emirates je na svakom šalteru za prijavljivanje putnika postavio zaštitne pregrade. Svi zaposleni na aerodromu moraju da koriste rukavice i maske, a putnici tokom boravka na aerodromu i u avionu takođe moraju da nose svoje maske i da poštuju propisano distanciranje.

Emirates je takođe prilagodio svoje usluge aktuelnoj epidemiološkoj situaciji pa je povukao sve časopise i štampani materijal iz aviona, dok se hrana i piće poslužuju u prilagođenim pakovanjima i na poseban način kako bi se smanjio kontakt sa osobljem. Na letove nije moguće uneti ručni prtljag osim laptop računara, ručne torbice, aktovke ili predmeta za negu beba. Svi ostali predmeti moraju se predati prilikom čekiranja, a Emirates odobrava povećanje dozvoljene količine predatog prtljaga za količinu koju bi inače mogli uneti u putničku kabinu.

Nakon svakog leta, svi Emirates-ovi avioni prolaze temeljno čišćenje i dezinfekciju na aerodromu u Dubaiju.

Foto: Emirates

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije