flydubai povećao broj letova do Beograda

Zbog povećane tražnje, aviokompanija flydubai je povećala broj letova na liniji između Beograda i Dubaija.

Datum / Date: 29.12.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: flydubai

Aviokompanija flydubai (FZ) uvela je peti nedeljni let na liniji između Dubaija (DXB) i Beograda (BEG). Avioni ove kompanije na letovima od i do Beograda beleže jednu od najvećih popunjenosti putničke kabine u ovom periodu koronakrize, a primetan je i porast tražnje za putovanjima do Dubaija, posebno od kraja oktobra kada je olakšan ulazak u ovaj emirat u UAE.

Novi, peti nedeljni let uveden je od 22. decembra 2020. Letovi će se obavljati utorkom, četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom.

flydubai je obnovio letove ka Beogradu od 4. jula 2020. nakon višemesečne pauze usled zabrane avio saobraćaja koju su donele srpske vazduhoplovne vlasti u sklopu borbe protiv širenja koronavirusa Covid-19. U početku su letovi obavljani dva puta nedeljno, pa su postepeno sa oporavkom tražnje i popuštanjem mera rasli, prvo na tri, pa na četiri i evo sada na pet letova nedeljno.


Pročitajte još: Etihad Airways ukida liniju do Beograda


Kako saznajemo u planu se da ova kompanija od letnjeg reda letenja u sezoni 2021. koji počinje 28. marta vrati svom redovnom redu letenja koji podrazumeva svakodnevne letove. Uz to, očekuje se i pojačanje saobraćaja tokom letnjih meseci, kada će pojedinim danima biti i dva leta dnevno.

Velika većina putnika koji koriste ove letove kao krajnju destinaciju imaju Dubai, dok je Zanzibar na drugom, a Maldivi na trećem mestu.

Nove linije

Flydubai je, za razliku od mnogih drugih aviokompanija, najavio nove linije. U planu su letovi za Grozni (Čečenija, Rusija), Salcburg (Austrija), a u planu je i preuzimanje linija ka Malti i Zagrebu od partnerske aviokompanije Emirates.

Foto: Emirates

Flydubai u regionu

Osim do Beograda, flydubai trenutno u regionu leti još samo do Sarajeva i ta linija je kao i beogradska veoma uspešna u uslovima koronakrize. Sa tri leta nedeljno, u planu je da ova linija postane svakodnevna od letnjeg reda letenja.

Letovi do Skoplja su suspendovani i još nije poznat ponovni početak saobraćaja ka ovom gradum, ali se očekuje da će biti obnovljen u letnjem redu letenja.

Letovi do Zagreba takođe nisu otpočeli, ali je ova kompanija ranije potvrdila da će početkom maja početi saobraćaj na ovoj liniji umesto partnerske aviokompanije Emirates, koja više neće slati svoje avione u Zagreb. Prema preliminarnom planu letovi bi se obavljali četiri puta nedeljno, sa kasnijim povećanjem na svakodnevne.

Povratak 737 MAX-a u flotu

Flydubai očekuje u narednom periodu povratak aviona 737 MAX u saobraćaj, a od brzine njegovog povratka zavisiće i svi dalji planovi za održavanje postojeće i nove mreže linija kao i dodatno povećanje broja letova.

Foto: flydubai

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije