flydubai uveo svakodnevne letove iz Beograda za Dubai

Od 17. februara 2021. aviokompanija flydubai uvela je svakodnevne letove između Beograda i Dubaija.

Datum / Date: 17.02.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Flydubai

Aviokompanija flydubai (FZ) od danas, 17. februara ima svakodnevne letove na ruti između Beograda (BEG) i Dubaija (DXB).

Dodatni letovi ponedeljkom i sredom uvedeni su zbog povećane tražnje, a kako nezvanično saznajemo flydubai beleži veoma dobru popunjenost putničke kabine na ovoj ruti uprkos pandemiji koronavirusa.

Putnici iz Srbije koji žele da posete Dubai, jedan od sedam emirata koji čine Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) mogu to da urade svakoga dana sa polaskom u 13.05 iz Beograda (let FZ1746). Nakon nešto više od pet časova sleteće na Međunarodni aerodrom u Dubaiju (Terminal 3) gde mogu da nastava putovanje drugim letovima ove kompanije ili nekim od brojnih letova partnerske aviokompanije Emirates.

Povratni let iz Dubaija za Beograd nosi oznaku FZ1745 i planiran je svakog dana u 09.05 po lokalnom vremenu. Let u ovom smeru traje oko šest časova, pa je predviđeno da avion sleti na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 12.05 po našem vremenu.

Moguć skori povratak aviona 737MAX u Beograd

Na liniji je angažovan avion Boeing 737-800, a uskoro bismo mogli da vidimo i povratak aviona 737MAX na ovu rutu pošto se očekuje da vazduhoplovne regulatorne vlasti UAE odobre njegovu upotrebu do kraja meseca. Flydubai je već dobio dozvolu srpskih vlasti, koje su se upravljale prema odluci Evropske agencije za vazdušni saobraćaj (EAA), da može da koristi ovaj avion kako za sletanje i poletanje tako i za prelete.

Pojačanje linije ka Maldivima

Jedna od najpopularnijih destinacija u poslednje vreme za turiste iz Srbije su Maldivi, a veza do ove ostrvske države u Indijskom okeanu sada je pojačana na četiri nedeljno uvođenjem dodatnih letova između Dubaija i Malea, glavnog grada Maldiva. Putnici iz Beograda imaju odličnu vezu do Maldiva preko aerodroma u Dubaiju.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije