Mnoge aviokompanije u Evropi prestaće da postoje

Regionalni potpredsednik IATA Rafael Švarcman izjavio za portal Aviatica da će mnoge evropske aviokompanije prestati da postoje.

Datum / Date: 25.11.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Blue Air Facebook

Nakon prezentacije o stanju na regionalnom tržištu Evrope, regionalni potpredsednik IATA za ovaj region, Rafael Švarcman, je izjavio za portal Aviatica da moramo da se pomirimo sa činjenicom da će mnoge aviokompanije prestati da postoje zbog krize u avijaciji izazvane pandemijom koronavirusa Covid-19.

Na naše pitanje da li je narušena konkurentnost na evropskom tržištu imajući u vidu da neke evropske vlade nisu odobrile pomoć svojim aviokompanijama (na primer Norwegian), dok druge jesu, Švarcman je odgovorio da je to nažalost realnost.

„U trenucima kada se avio saobraćaj suočava sa najvećom krizom u svojoj istoriji, svaka pomoć je dobrodošla i mi pozivamo vlade da učine sve što je u njihovoj moći da pomognu aviokompanijama“. On dodaje da, nažalost, nisu sve vlade odlučile da pruže pomoć i da je zbog toga svakako narušena konkurencija, ali da na to niko nema i ne može imati uticaja.

„Ne može se tu ništa učiniti. Vremena su takva da mi moramo biti spremni na to da će mnoge aviokompanije morati da prestanu sa radom i da više neće postojati“, rekao je Švarcman.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije