Najavljen Sajam turizma u Beogradu

Od 24. do 27. marta u halama Beogradskog sajma biće održan 43. Sajam turizma sa brojnim pratećim manifestacijama.

Datum / Date: 18.03.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Sajam turizma

Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu jugoistočne Evrope – 43. Međunarodni beogradski sajam turizma, u novom izdanju biće održan od 24. do 27. marta u halama Beogradskog sajma.

Sajam će pružiće najbolji uvid u trenutno stanje u oblasti turizma i otvoriti nove perspektive u razvoju turističke privrede, navodi se u saopštenju organizatora.

Sajam sa dugom tradicijom, jedan od ključnih pokretača privrede Srbije u celini, simbol turističkog predstavljanja za čitavu branšu i omiljena manifestacija posetilaca Beogradskog sajma, ove godine iščekivan je sa posebnim nestrpljenjem.

Ova manifestacija najvišeg profesionalnog nivoa i međunarodnog ugleda opravdaće očekivanja svih učesnika i posetilaca i ponuditi nezaboravan sajamski turistički doživljaj. Najuspešnija po svim kriterijumima – kvalitetu, sadržaju, privlačnosti za učesnike i posetioce, manifestacija će posle godine pauze način na zadovoljstvo svih učesnika spojiti biznis i zadovoljstvo i pojačati pozitivnu klimu u domenu želje za putovanjima.

Ohrabrujući podaci za sektor turizma pokazuju da smo ponovo spremni da putujemo, a sa Sajmom turizma već tradicionalno krenuće talas nove energije, uspostavljanje kontakata i umrežavanje učesnika u cilju ostvarivanja još boljih poslovnih rezultata.

Ovogodišnja manifestacija će kroz ponudu omiljenih, ali i premijernih destinacija, biti usmerena ka oporavku i obnovi turističkog ambijenta, kao i promociji trendova i inovacija koje će oblikovati budućnost turističke industrije. Slogan Sajma turizma „Između planina i mora“ najbolje ilustruje sveobuhvatnu sajamsku ponudu i prati trend ljubitelja putovanja, da je pored tradicionalno aktuelnih morskih destinacija, letnji turizam poslednjih godina upotpunjen željom ljudi da uživaju i planinskom turizmu, prirodnim lepotama, čistom vazduhu i brojnim kulturnim, gastronomskim i aktivnim turama.

Na sajmu će se predstaviti: Grčka, Turska, Egipat, Crna Gora, Tunis, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Severna Makedonija, Rumunija, Mađarska, Slovačka, Maldivi, a pojedinačno nastupaju izlagači iz Albanije, Hrvatske i Slovenije. Po prvi put ove godine posetiocima će ekskluzivno biti predstavljene dve nove, i u svetskim okvirima, vrhunske destinacije: egzotična Malezija i Demokratska Republika Sao Tome i Principe, koju čine dva ostrva u Gvinejskom zalivu u centralnoj Africi.

Preko 40 domaćih i stranih tur-operatora učestvuje na Sajmu turizma. Od domaćih turistićkih agencija nastupiće: Kontiki, Big Blue, Wayout, Astra Travel, Odeon, Allegra Krstarenja, Belvi, Ponte, Robinson, Plana Tours, Mediteraneo Holidays, Grand, Euroturs, Fibula, Supernova Travel, Nitravel, Sabra i dr.

U sklopu Sajma turizma biće održane i prateće manifestacije – 17. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme “Horeca-oprema”, i 12. Međunarodni sajam vina Beowine.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije