Otkazan ITB Berlin – najveći sajam turizma na svetu

ITB Berlin 2020, najveći sajam turizma na svetu je otkazan zbog koronavirusa samo pet dana pred početak.

Datum / Date: 29.02.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: ITB Berlin

ITB Berlin 2020 se neće održati. Najveći sajam turizma na svetu ove godine će biti preskočen zbog opasnosti od širenja koronavirusa. To su saopštili organiztori sajma, koji je trebalo da bude otvoren 4. marta na Berlinskom sajmu.

Razlog za otkazvanje sajma je opasnost od širenja koronavirusa Covid-19 i restriktivna odluka lokalnih vlasti distrikta Šarlotenburg-Wilmersdorf u Berlinu koje su značajno ograničile dozvole za održavanje masovnih skupova. Od organizatora je traženo da svaki učesnik sajma dokaže da ne dolazi iz ugroženih područja zahvaćenih epidemijom koronavirusa i da nije imao direktne susrete sa nekim ko je iz tih područja. Takav zahtev je praktično nemoguće ispuniti posebne ne u slučaju berlinskog sajma turizma koji okuplja preko 10.000 izlagača iz 180 zemalja sveta i ima više stotina hiljada posetilaca.

ITB sajam se održava već 54 godine i u njegovoj dugoj istoriji se nije desila slična situacija, saopštio je predsednik upravnog odbora sajma Diter Volf.

Ovaj sajam turizma je zajedno sa londonskim World Travel Market sajmom najveći na svetu prema broju učesnika, posetilaca i obimu dogovorenih poslova.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije