Prekinuto snimanje čuvene Trke oko sveta zbog koronavirusa

Najnovija sezona Trke oko sveta (The Amazing Race) je prekinuta nakon snimanja treće epizode zbog rizika od koronavirusa.

Datum / Date: 01.03.2020.

Autor / Author: Aviatica

Photo: ©2014 Monty Brinton / CBS

Čuvena Trka oko sveta (The Amazing Race), rijaliti program u kome se takmičari bore za osvajanje milion dolara vredne nagrade, prekinuta je u najnovijoj sezoni nakon samo tri snimljene epizode.

Ova trka, koja je jedan od najstarijih, najkvalitetnijih i najpopularnijih rijaliti programa na svetu je do sada emitovana 31 put od 2001. godine. Trideset druga sezona, koja je snimljena prošle godine, bi trebalo da bude emitovana od maja ove, a najnovija trideset treća sezona čije snimanje je tek počelo je prekinuta zbog opasnosti od koronavirsa.

Kako je javio CBS, američka televizijska mreža koja je vlasnik ovog programa, snimanje je počelo nedavno i učesnici su snimili tri od 11 epizoda. Obišli su Englesku i Škotsku gde su se zatekli kada je doneta odluka da se snimanje privremeno obustavi.

Saopšteno je da će snimanje biti nastavljeno, ali nije poznato kada, pošto će to zavisiti od razvoja situacije sa koronavirusom.

U Trci oko sveta (pod ovim imenom se prikazuje na srpskim televizijama) takmiči se 11 parova, koji su povezani po raznim osnovama (ljubavni parovi, prijatelji,  braća i sestre, deca sa roditeljima, poslovni partneri…). Oni imaju zadatak da prvi završe trku oko sveta koja počinje u nekom od američkih gradova. Takmičari ne znaju unapred koje će destinacije obilaziti i kakve će zadatke dobijati, a u svakom segmentu trke oni se bore da stignu što pre, jer poslednji tim ispada iz Trke.

Na destinacijama koje posećuju imaju da izvrše razne, izazovne zadatke koji imaju veze sa lokalnom tradicijom i običajima, da reše brojne zagonetke i uspešno reše neke fizički veoma zahtevne izazove. Pobednički par u svakom segmentu dobija vredne nagrade od luksuznih putovanja, novca do automobila ali osvaja i  neke povlastice koje kasnije može iskoristiti tokom trke. Poslednji par u segmentu obično ispada, ako se ne radi o neeliminacionom segmentu, kakvih bude dva po ciklusu, s tim da tada mora da izvrši kazneni zadatak u narednom segmentu koji će ga usporiti.

Ovaj veoma uzbudljiv šou program se emituje širom sveta, a njegov harizmatični voditelj Fil Kiogan (Phil Keoghan) je tu od samog početka i predstavlja zvezdu širom sveta i istinskog globtrotera koji je do sada bar 32 puta obišao planetu.

Šou se do sada snimao u 91 zemlji sveta. Osim SAD koji se pojavljuje u svakoj sezoni, Trka se najčešće obrela u Kini (21 put) u čak 10 gradova, a ova zemlja je bila prisutna kao usputna stanica za takmičare u čak 14 sezona. U našem komšiluku Trka je bila nekoliko puta – po jednom u Mađarskoj i Rumuniji i dva puta u Hrvatskoj.

Photo: Robert Voets / CBS ©2016

Naslovna fotografija: Monty Brinton / CBS  ©2014

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije