Otkazano na stotine letova zbog štrajka italijanskih kontrolora letenja

Alitalia je otkazala 140 letova za utorak, 14. januar 2020. zbog štrajka italijanskih kontrolora letenja. Otkazan i let do Beograda.

Datum / Date: 13.01.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Eurocontrol

Među 140 otkazanih letova italijanske aviokompanije Alitalia našao se i let do Beograda. U utorak, 14. januara 2020. ova će kompanija otkazati veliki broj letova zbog zakazanog štrajka italijanskih kontrolora letenja koji je planiran u vremenu od 13 do 17 časova.

Alitalia je saopštila da je prinuđena da otkaže veći broj letova u domaćem i međunarodnom saobraćaju, a među otkazanima su i letovi od/do Beograda.

Otkazan je let AZ 594 od Rima do Beograda i povratak iz Beograda za Rim, let AZ 597. Kompanija je obavestila svoje putnike koji imaju karte za otkazane letove da iste mogu besplatno zameniti za neke naredne polaske.

Otkazane letove imaju i druge aviokompanije, a osim Alitalije najviše su pogođeni Ryanair i easyJet.

EUROCONTROL je izdao saopštenje da će štrajk italijanskih kontrolora letenja uticati i na poremećaj preleta u italijanskom vazdušnom prostoru, a dodatne probleme može prouzrokovati i veliki štrajk u Francuskoj koji će trajati od 14. do 16. januara 2020.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije