Prvi B737 MAX 8 stigao u LOT

Prvi od šest naručenih savremenih Boeing-ovih aviona 737 MAX 8 stigao je u glavnu bazu poljske aviokompanije LOT u Varšavi.

Datum / Date: 04.12.2017.

Autor / Author: Aviatica

U nedelju, 3. decembra LOT je u Varšavi dočekao svoj prvi od šest naručenih aviona Boeing 737 MAX 8.

U saopštenju za medije poljske aviokompanije se navodi da se radi o jednom od najmodernijih uskotrupnih aviona. To je unapređeni avion iz čuvene i najkorišćenije Boeingove familije 737 i naslednik aviona 737-800NG. Avion je opremljen najnovijim motorima CFM International LEAP-1B, vingletima i specijalnim novim Boeing-ovim Sky enterijerom. Njegova efikasnost je doprinela da postane najbrže prodavani avion Boeinga sa više od 4000 naručenih komada od strane 92 korisnika.

„Ponosni smo što smo jedna od prvih aviokompanija na svetu koja će koristi ovaj najsavremeniji model aviona za kratke i srednje duge linije“, rekao je Rafal Milčarski, generalni direktor LOT-a.

„Jedna smo od najnajprednijih evropskih aviokompanija i siguran sam da će nam ovaj veliki korak napred pomoći da ostvarimo svoje ciljeve i da povećamo našu operativnu efikasnost i poboljšamo našu uslugu. Sa najmodernijim Boeing-ovim 787 Dreamliner-ima i najnovijim 737 MAX avionima mi smo aviokompanija koja nudi vrhunsku udobnost svojim putnicima, poboljšanu efikasnost i što je veoma važno bolji odnos prema zaštiti životne sredine. Zahvaljući našim partnerima, LOT je ponovo korak ispred u oblikovanju budućnosti aviosaobraćaja u našem regionu“, izjavio je Milčarski na dočeku novog aviona.

Tokom naredne dve godine LOT se sprema da dočeka nova četiri aviona Boeing 787-9 Dreamliner što će značajno doprineti širenju mreže destinacija. Od 2016. LOT je najavio i uspostavljanje 42 nove linije, a mnoge su već počele sa radom, poput linija od Varšave do Los Anđelesa i Njuarka, od Krakova do Čikaga. U martu naredne godine LOT će povezati Varšavu sa Singapurom ali i Budimpeštu sa Njujorkom i Čikagom.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije