Test na Covid-19 na aerodromu u Beču košta 190 evra ili idete u karantin

Putnici koji dolaze na bečki aerodrom mogu da urade PCR test na aerodromu i plate ga 190 evra ili da idu u dvonedeljni karantin.

Datum / Date: 04.05.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: D. Nikolić / Aviatica

Bečki aerodrom je saopštio da će u skladu sa važećim uredbama austrijske Vlade od svih putnika u dolasku tražiti lekarsku potvrdu da su negativni na virus Covid-19.

Prema zvaničnom saopštenju bečkog aerodroma, putnici u dolasku će imati na raspolaganju jednu od tri mogućnosti. Najbolje po putnike bi bilo da u Beč stignu sa potvrdom o testiranju (isključivo PCR test) koja nije starija od 4 dana.

Ukoliko nemaju ovu potvrdu oni moraju da budu u dvonedeljnom karantinu, ili ako žele mogu da urade PCR test na samom aerodromu ali će ih to koštati 190 evra. Nije dato objašnjenje na koji će se način sprovoditi mere karantina.

Aerodromski test na Covid-19 će biti dostupan i za putnike u odlasku, kojima je potrebna potvrda o testiranju tamo gde su pošli.

U oba slučaja putnici će na rezultate testa čekati dva do tri sata, tvrde na aerodromu.

U saopštenju se navodi da će bečki aerodrom u dolasku primati samo putnike koji ispunjavaju važeće imigracione propise, tj. one koji mogu da uđu u Austriju.

Foto: Vienna Airport

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije