Veliki štrajk Lufthansinih pilota otkazuje interkontinentalne letove u utorak 8. septembra

Novi štrajk u Lufthansi otkazaće 84 leta u dugolinijskom saobraćaju iz Frankfurta, Minhena i Diseldorfa, u utorak 8. septembra.

Datum / Date: 07.09.2015.

Autor / Author: Aviatica

Pilot Lufthanse tokom jednog od ranijih štrajkova,foto: Marius Becker / dpa

Sindikat pilota Lufthanse (LH) najavio je veliki štrajk za utorak, 8. septembar 2015. Štrajk će trajati od 8 sati ujutro do ponoći i obuvatiće letove u dugolinijskom (interkontinentalnom) i kargo saobraćaju.

Iz Lufthansa ističu da je prijavljen relativno veliki broj pilota koji se neće sutra odazvati najavljenom štrajku, tako da će u ovoj kompaniji biti u prilici da obave više od  polovine planiranih letova.

vazan info

Putnici se upozoravaju da dobro obrate pažnju na aktuelan red letenja, da proveravaju trenutni status letova. Lufthansa redovno osvežava specijalnu internet stranicu posvećenu informacijama o letovima u vreme štrajka. Posetite je i proverite vaš let link symbol

Prema podacima dostupnim danas popodne biće otkazano 84 leta u interkontinentalnom saobraćaju sa polascima iz Frankfurta, Minhena i Diseldorfa, dok će 90 letova biti obavljeno.

Letovi Lufthansinih partnera iz Lufthansa Grupe Austrian Airlinesa (OS), Brussels Airlinesa (SN), Eurowingsa (EW), Germanwingsa (4U) i SWISS-a (LX) neće biti obuhvaćeni štrajkom.

Iz Lufthanse naglašavaju da će letovi od Frankfurta do Atlante i Čikaga biti pomereni na raniji polazak, dok će nešto manje od deset letova biti odloženo nešto iza ponoći, kako bi se izbeglo njihovo otkazivanje.

Iz Lufthanse žele zbog neprijatnosti koje je ovaj štrajk izazvao putnicima i upućuju izvinjenje svima koji su pogođeni štrajkom. U nemačkoj kompaniji uveravaju putnike i javnost da čine sve što je u njihovoj moći da umanje posledice štrajka na najmanju moguću meru.

lufthansa strike

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije