Zaštita turista glavna tema na generalnoj skupštini UNWTO

U Madridu se održava Generalna skupština UNWTO, Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija.

Datum / Date: 01.12.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: UNWTO

Lideri iz oblasti turizma iz celog sveta okupili su se u Madridu gde je u toku Generalna skupština Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO).

Ministri turizma, predstavnici turističkih organizacija i privatnih kompanija iz oblasti turizma sastaće se po prvi put od izbijanja pandemije.

UNWTO je najavio više od hiljadu učesnika iz 135 zemalja uključujući i 84 ministra i zamenika ministra nadležnih za turizam.

„Turizam u svetu se danas suočava sa velikim izazovima, ali, uz rukovodstvo UNWTO ujedno i traži nove mogućnosti za dalji razvoj. Generalna skupština naše organizacije predvodi turizam na putu oporavka u trenutku kada postoji jasno opredeljenje za novi početak“, izjavio je generalni sekretar UNWTO Zurab Pololikašvili.

Skupština je otvorena sesijom na temu zaštite turista što je pitanje koje je izbilo na prvo mesto u ovom periodu kada je poverenje turista dramatično poljuljano zbog pandemije. Učesnici se bave pravnom zaštitom turista i reakcijama u vanrednim situacijama, a cilj je donošenje Rezolucije.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije