airBaltic najavio svetski debi novog aviona Bombardier CS300

Prvi operater na svetu novog aviona Bombardier-ove C-Serije CS300 će biti letonska avio-kompanija airBaltic.

Datum / Date: 28.11.2016.

Autor / Author: Aviatica

Najnoviji putnički avion CS300 iz kanadske fabrike Bombardier biće zvanično pušten u komercijalan saobraćaj 14. decembra na liniji između Rige i Amsterdama.

Letonski avio-prevoznik airBaltic će biti prvi na svetu operator ovog aviona, koji je mlađi i veći rođak aviona iz Bombardier-ove C-serije (C-Series) CS100. Avion ima kapacitet od 145 putničkih sedišta, a prvi od 20 naručenih u letonsku avio-kompaniju stiže do kraja ove nedelje, a tim povodom će u Rigi biti održana i svečanost.

Osnovne odlike novog CS300 aviona su osim širih sedišta, većih prozora i više prostora za odlaganje prtljaga i njegove tehničke performanse. Ovaj avion je znatno tiši od konkurencije, a proizvođač i operater sa ponosom ističu i njegove impresivne ekološke karakteristike. CS300 troši manje goriva i u atmosferu ispušta do 20% manje ugljen-dioksida i do 50% manje azotnih oksida.

„CS300 je sjajan avion koji će za naše putnike pred Božić doneti sjajna poboljšanja. Sa velikim zadovoljstvom možemo da najavimo istorijski let airBaltic-a ovim novim avionom kojim će biti povezani Riga i Amsterdam“, saopštio je Martin Gaus (Martin Hauss), generalni direktor letonske avio-kompanije.

bombardier_cs300_interior_1

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije