Aruba – jedno srećno ostrvo

Aruba, karipsko ostrvo sa preko sto različitih narodnosti i osmehom koji će vas dočekati na sunčanim i vetrovitim plažama ponovo je dostupno turistima.

Datum / Date: 02.12.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Turistička organizacije Arube / Ayrton Tromp

U saradnji sa kompanijom Air France-KLM predstavljamo vam destinacije koje su ponovo dostupne turistima. Zbog pandemije koronavirusa Covid-19 mnoge linije širom sveta su bile ukinute, a pojedine zemlje su sada počele da se otvaraju i da turistima nude bezbedno okruženje za odmor uz poštovanje određenih mera zaštite.

Tako je i Aruba otvorila svoje granice za strance uz obavezan PCR test. Air France – KLM je ponovo uveo letove do ovog tropskog ostrva u Karibima, koje se turistima predstavlja kao jedno srećno ostrvo.

Kako i da ne bude, kada su na Arubi tokom cele godine idealni vremenski uslovi. Temperature se tokom cele godine kreću oko 30 stepeni, ali prijatan vetar koji stalno duva ublažava osećaj vreline. U isto vreme ovo ostrvce od manje od 200 kvadratnih kilometara se nalazi van opasnog karipskog pojasa uragana.

Foto: Jeroen Lucas / Turistička organizacija Arube

Aruba je jedna od četiri države koje čine Kraljevinu Holandiju, ostale su Kurasao, Sveti Martin i Holandija. Ova država kao i sve ostale ima snažnu unutrašnju autonomiju i sopstvenu vladu, upravu ali i valutu – florin.

Dobrodošlicu na Arubu će vam poželeti izuzetno ljubazni i druželjubivi domaćini, koji se smatraju jednim od najsrećnijih naroda na svetu. Preko 100 različitih narodnosti živi u slozi i veselju na ovom malom prostoru okupanom suncem.

Pored uživanja na rajskim plažama i u toplom Karipskom moru, Aruba nudi brojne aktivnosti za svaku vrstu turista. U poslednje je vreme veoma popularna među mladim turistima koji žude za prirodnim avanturama. Tu su i brojne pešačke staze kroz skoro netaknutu i uzbudljivu prirodu. Posetioci koji obožavaju golf treba da znaju da je Aruba jedna od najboljnih golf destinacija na svetu. Uz bogatu nacionalnu kuhinju i brojne restorane i klubove ovo je ostvro idealno za zabave i provod, a sve češće je i mesto na kome parovi odlučuju da kažu sudbonosno „Da!“.

KLM trenutno leti svakodnevno iz svoje baze u Amsterdamu do Arube,  a putnici iz Srbije mogu se uputiti do ovog rajskog ostrva direktnim letom Air Serbije iz Beograda do Amsterdama odakle dalje mogu nastaviti svoje putovanje zahvaljujući kodšer sporazumu koji Air France-KLM ima sa Air Serbijom.

Foto: Wings Global Media / Turistička organizacije Arube

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije