easyJet prepakuje red letenja na beogradskim linijama

Ženeva preko leta ostaje na dva leta nedeljno, ali od zime ide na četiri. Berlin i Bazel povremeno, sezonski ostaju sa dva leta nedeljno.

Datum / Date: 22.07.2019.

Autor / Author: Aviatica

Aviokompanija easyJet promenila je nedavno svoj red letenja na linijama koje obavlja iz Beograda.

Već od 2. avgusta, linija Ženeva – Beograd će ostati bez jednog polaska nedeljno. Ukida se let petkom i ostaju samo dva leta nedeljno – ponedeljkom i sredom. Ova redukcija će trajati do 1. novembra, kada će let biti vraćen.

Samo mesec dana kasnije, od 4. decembra, linija do Ženeve će dobiti pojačanje. Uvodi se četvrti nedeljni let – utorkom. Ovaj će let biti u ponudi sve do kraja godine (31. decembar), a potom će posle pauze početkom godine, biti vraćen od 11. februara i ostaće sve do kraja zimskog reda letenja što pada krajem marta.

Značajna redukcija će pogoditi liniju easyJet-a za Berlin. Od 30. oktobra će biti ukinut jedan let nedeljno (sredom), što će biti smanjenje sa četiri na tri nedeljna leta. Dodatno smanjenje polazaka će biti u periodu od 13. januara do 17. februara, kada će zbog ukidanja leta ponedeljkom, linija Berlin-Beograd ostati samo na dva polaska nedeljno. U nastavku zimskog reda letenja, linija će se vratiti na tri nedeljna leta.

Manju redukciju pretrpeće i treća linija easyJet-a ka Bazelu. Na ovoj liniji će biti ukinut let utorkom, ali samo u dva kraća perioda tokom slabije sezone, od 12. novembra do 10. decembra i od 14. januara do 4. februara 2020. U tom periodu će biti samo dva umesto tri leta nedeljno.

Naslovna fotografija: easyJet / Simone Ciaralli

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije