IATA: Želimo da se glas putnika čuje još glasnije

Globalni simpozijum posvećen putnicima i aerodromima u organizaciji IATA-e ima za cilj da se glas putnika ubuduće čuje što glasnije.

Datum / Date: 15.10.2019.

Autor / Author: Aviatica

U uvodnom obraćanju na otvaranju globalnog aerodromskog i putničkog simpozijuma koji organizuje IATA, Nik Karen, potpredsednik ove organizacije je naglasio da industrija mora da sluša putnike.

„Putnici moraju da budu glasni, što glasniji, a mi moramo da ih slušamo“, rekao je Karen.

On je naveo da postoje brojne tehnološke inovacije koje su već primenjene u realnom životu i poslovanju i da ne postoji razlog da se ne primene i u avio industriji.

„Imamo danas biometrijske isprave i ne postoji razlog da takva tehnološka prednost ne bude u punoj meri iskorišćena za pojednostavljivanje aerodromskih i drugih procedura u avio saobraćaju.

Napredak u zaštiti životne sredine

Generalni direktor IATA, Aleksandar Žunijak se u govoru kojim je otvorio simpozijum osvrnuo na veoma teške uslove sa kojima se danas suočava avio industrija.

„Uprkos teškoćama, moramo da se izborimo jer naša misija je da povezujemo ljude i omogućimo poslovanje. To je veoma plemenit cilj, jer kretanje ljudi i mogućnost obavljanja posla spadaju u osnovna ljudska prava. Ujedno oni proširuju našu slobodu“.

Kao najvažniji izazov današnjice Žunijak je naveo zaštitu životne sredine. On je posebno naglasio nedavno postignut sporazum o primeni globalnog programa za kontrolu emisije štetnih gasova u avio industriji – CORSIA, na godišnjoj skuštini međunarodne organizacije za vazdušni saobraćaj Ujedinjenih nacija ICAO.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije