Kako će izgledati putovanje avionom u bliskoj budućnosti?

IATA i aviokompanija LOT u Varšavi organizuju simpozijum posvećen putnicima i aerodromima - Global Airport and Passanger Symposium (GAPS).

Datum / Date: 14.10.2019.

Autor / Author: Aviatica

Promet u vazdušnom saobraćaju će biti udvostručen do 2036. očekuju stručnjaci. Šta to znači za samo putovanje i putnika? Koliko će to promeniti način na koji putujemo i kako doživljavamo samo putovanje uz sve te neophodne, komplikovane, dugotrajne i veoma naporne procedure?

Na ova pitanja pokušaće da odgovore stručnjaci iz celog sveta na globalnom simpozijumu o aerodromima i putnicima, koji IATA organizuje u Varšavi od 15. do 17. oktobra.

Simpozijum poznat pod imenom IATA GAPS (Global Airport and Passanger Symposium) organizuje se drugi put. Prvi put je organizovan 2018. u Atini u drugom formatu i sa drugim nazivom „Putnički simpozijum“.

Preko 400 menadžera, izvršnih direktora i stručnjaka iz više od 70 aviokompanija  iz 54 zemlje sveta učestvovaće ove godine u Varšavi na simpozijumu koji treba da potakne i donese rešenja za što jednostavnije procedure za putnike.

Simpozijum će otvoriti Aleksandar Žunijak, generalni direktor IATA i Rafal Milčarski, generalni direktor poljske aviokompanije LOT, koja je zajedno sa IATA-om domaćin ovog događaja.

Među temama na simpozijumu će biti i korišćenje biometrijskih dokumenata u cilju pojednostavljivanja aerodromskih procedura, promene procedura za proveru aviona između dva leta (turnaround). U poslednje vreme se novi aerodromi planiraju na drugačiji način nego ranije, što je posledica modernizacije aerodromskih procedura. I o tome će biti reči u Varšavi. Stručnjaci će pokušati da odgovore na pitanje – Kako planirati i izgraditi optimalan aerodrom?

IATA GAPS simpozijum privlači veliku pažnju medija. Generalni medijski sponzor je BBC World News, a među sponzorima su neki od najvećih specijalizovanih medija. Očekuje se akreditovanje velikog broja novinara iz celog sveta. Događaju će, na poziv IATA i uz podršku LOT-a, prisustvovati i Aviatica. Pratićemo svakodnevno dešavanja sa simpozijuma. Pratite naš sajt gde će biti ove nedelje biti otvorena posebna tema „IATA GAPS Varšava“ sa svim vestima sa ovog događaja.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije