Lufthansa spektakularno predstavila svoj prvi A350-900

Lufthansa je po prvi put svetskoj javnosti predstavila najnapredniji širokotrupni avion na svetu A350-900.

Datum / Date: 03.02.2017.

Autor / Author: Aviatica

Lufthansa je javnosti predstavila svoj prvi Airbus A350-900 u spektakularnoj predstavi održanoj 1. februara 2017. u hangaru Lufthansa Tehnike na minhenskom aerodromu.

Uz prisustvo preko 2000 gostiju među kojima su i zaposleni u ovoj kompaniji i predstavnici medija iz celog sveta avion, prvi ovakav model u floti nemačkog avio-prevoznika, imenovan je po gradu Nirnbergu. Ulogu kuma na ceremoniji krštavanja aviona imao je gradonačelnik ovog bavarskog grada Ulrih Mali (Ulrich Maly),  a svečanosti su prisustvovali i državni ministar finansija Bavarske Markus Seder (Markus Söder), generalni direktor minhenskog aerodroma Mikael Kerkloh (Michael Kerkloh), generalni direktor Airbus-a Tomas Enders (Thomas Enders).

Ponosni domaćin je bio generalni direktor Lufthansa Grupe Karsten Špor (Carsten Spohr), koji je tom prilikom izjavio: „Sa uvođenjem A350-900 u napu flotu činimo veliki korak u okviru naše strategije razvoja flote jer će njegov dolazak označiti generacijsku promenu usluga koje pružamo tokom leta u dugolinijskom saobraćaju“.

Od 10. februara prvo od deset A350-900 biće stacioniran na minhenskom aerodroma. Prve destinacije će mu biti Boston i Delhi. Avion ima kapacitet za 293 putnika – 48 u biznis klasi, 21 u premijum ekonomskoj i 224 u ekonomskoj klasi.

Airbus-ov A350-900 je najnapredniji avion u svojoj klasi na svetu i posmatrano ekološki najkvalitetniji u klasi širokotrupnih aviona za interkontinentalni, dugolinijski saobraćaj. Troi do 25 posto manje goriva, proizvodi za 25 posto manje štetnih gasova i značajno je tiši zbog čega će i stanovništvo koje živi u okolini minhenskog aerodroma imati velike koristi.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije