Obustava putničkog saobraćaja na aerodromu u Beogradu

Danas, 19. marta od podneva se zatvara beogradski aerodrom za putnički saobraćaj.

Datum / Date: 19.03.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

Beogradski aerodrom Nikola Tesla (BEG) je zatvoren za putnički saobraćaj od danas, 19. marta 2020. u podne.

Na osnovu odluke Vlade Srbije koja je doneta 19. marta 2020. u podne, privremeno se obustavljaju svi komercijalni međunarodni letovi od/do aerodroma Nikola Tesla u Beogradu navedeno je u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i inftrastrukture.

Ovom odlukom se privremeno od danas zatvara međunarodni granični prelaz na Aerodromu Nikola Tesla.

Odluka znači da se obustavlja u potpunosti promet putnika zbog čega će i svi planirani letovi od/do Beograda biti otkazani. Međutim, pojedini letovi koji su planirani za danas popodne će ipak biti obavljeni ili su već obavljeni i nakon stupanja na snagu najnovije vladine odluke.

Letovi koji su već započeti u trenutku donošenja odluke, a kojima je Beograd odredište biće obavljeni prema redu letenja. Odlazni letovi stranih aviokompanija koje su tokom pre podneva stigle na beogradski aerodrom su takođe obavljeni prema redu letenja. Posle 12 časova iz Beograda su odleteli avioni Aeroflota za Moskvu, Lufthanse za Minhen, Air France-a za Pariz, easyJet-a za Berlin, Belavije za Minsk. Danas popodne se očekuju još samo dva dolaska. Avion Air Serbije na letu od Londona (LHR) JU381 treba da sleti u 17 časova, a let Turkish Airlines-a iz Istanbula TK 1083 koji je planiran da sleti u 19.30 još uvek stoji otvoren. Na aktuelnom redu letenja za danas stoji i povratni let ove kompanije ka Istanbulu TK 1084 planiran za 20.25. Nije poznato da li će ovi letovi u narednim satima biti otkazani.

Na beogradski aerodrom bi trebalo da se vrati i širokotrupni avion Airbus A330, nacionalne avio-kompanije Air Serbia, koji trenutno obavlja redovnu liniju ka Njujorku. On se očekuje sutra ujutro u 05.20.

Air Serbia saopštila da obustavlja saobraćaj

Foto: D. Nikolić / Aviatica

Srpski avio-prevoznik Air Serbia (JU/ASL) saopštila je nakon obustave saobraćaja na beogradskom aerodromu da obustavlja međunarodni putnički aviosaobraćaj. Od danas, ova kompanija privremeno obustavlja prevoz putnika.

„U međuvremenu, svi resursi srpske nacionalne aviokompanije stavljaju se na raspolaganje nadležnim državnim organima, kako bi bile obavljene sve aktivnosti u interesu Republike Srbije“, stoji u kratkom saopštenju Air Serbije koje je danas dostavljeno medijima.

Zatvoreni i aerodromi Morava i Konstantin Veliki u Nišu

Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu (INI) zatvoren je za saobraćaj u sredu, 18. marta, odlukom Vlade Srbije. Aerodrom Morava je zatvoren još 12. marta kada su svi dalji letovi Air Serbije ka Beču otkazani, dok je pomeren početak saobraćaja ka Solunu, koji je bio planiran za 31. mart.

Foto: Aerodrom Konstantine Veliki Niš

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije