Među žrtvama avionske nesreće u Etiopiji i jedna osoba sa srpskim pasošem

Početna|Boeing 737 MAX|Među žrtvama avionske nesreće u Etiopiji i jedna osoba sa srpskim pasošem

Među žrtvama avionske nesreće u Etiopiji i jedna osoba sa srpskim pasošem

Generalni direktor Ethiopian Airlines-a objavio iz kojih zemalja je 157 žrtava avionske nesreće. Na spisku i jedna osoba iz Srbije.

Objavljeno:10. 3. 2019.|14:53 » 11:48Autor: Tagovi:, , , , , , |

U fatalnoj avionskoj nesreći koja se jutros dogodila u Etiopiji stradalo je 157 osoba – 149 putnika i osam članova posade. Među žrtvama se nalazila i jedna osoba sa srpskim pasošem, potvrdio je generalni direktor aviokompanije Ethiopian Airlines, čiji avion se srušio prilikom poletanja sa aerodroma u Adis Abebi.

Najviše putnika u avionu je bilo 32 Kenijaca i 18 Kanađana. Po osam putnika je imalo pasoše Italije, Kine i SAD. Stradalo je i sedmoro Britanaca i isto toliko Francuza, šest Egipćana i pet Holanđana. Među žrtvama je i po četvoro iz Indije i Slovačke. Sa pasošima Austrije, Švedske i Rusije je bilo po troje putnika. U nesreći je stradalo po dvoje Marokanaca, Španaca, Poljaka i Izraelaca.

Na letu ET302 između Adis Abebe i Najrobija bio je i jedan putnik iz Srbije, kao i po jedna osoba iz Belgije, Indonezije, Somalije, Norveške, Togoa, Mozambika, Ruande, Sudana, ugande i Jemena. Četvoro putnika je nosilo pasoše UN i nije poznata njihova nacionalnost.